Organisatie > Sponsoring


Sponsoring

Bas gaat het ijs op tegen Cystic Fibrosis

Voor de vijfde keer zamelt Skate4AIR geld in voor cruciaal onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) door deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weisensee in Oostenrijk. Op 30 januari 2015 zet Bas samen met 149 schaatsers namens Skate4AIR alles op alles om de uitdagende toch van 200 kilometer te volbrengen. Jochem Uytdehaage, tweevoudige Olympisch kampioen, zal de schaatsers begeleiden bij deze ultieme prestatie!

Cystic Fibrosis (CF) is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. De ziekte is levensbedreigend en (vooralsnog) niet te genezen...
CF veroorzaakt dik, taai slijm, waardoor ademhalings- en spijsverteringsprobelemen ontstaan. Het taaie slijm veroorzaakt chronische luchtweginfecties. Hierdoor ontstaat schade aan den longen, wat uiteindelijk tot de dood leidt. CF is een slopende ziekte, omdat de klachten steeds ernstiger worden. Soms kan een longtransplantatie de tijd rekken. In 2006 was de helft van alle patiŽnten die aan CF overleden, jonger dan 18 jaar. Vroeger haalde je de puberteit niet eens, nu kun je er misschien 40 jaar mee worden. Dat is de winst van onderzoek.

Sponsor Bas in de strijd tegen CF

Mijn motivatie
Schaatsen doe ik altijd met veel plezier (Ďs zomers met de wielen eronder) en de Alternatieve Elfstedentocht staat zodoende al heel lang op mijn verlanglijstje.
Maar wat is mooier dan wanneer je met je hobby een goed doel kan dienen. En de strijd tegen CF is zoín doel.
Tijdens de zomerclinic hebben Jochem en het enthousiasme van de andere 4air skaters (ook jij Maaike) me het laatste zetje gegeven!

>> Klik hier om Bas te sponsoren

Kinderlongarts Harm Tiddens legt uit wat Cystic Fibrosis is.

Wij attenderen u graag ook op andere door ons gesteunde goede doelen:

PrivaServe Foundation. PrivaServe werd in 2001 opgericht om het werk van Gertjan en Janneke van Stam - van Dijk in Afrika te ondersteunen. Op de website www.Privaserve.org vindt u informatie over de diverse projecten die zij hebben opgestart.

De Roparun. Een loopevenement van 530 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. www.roparun.nl

Tacco. Door middel van projecten geleid door buitenlandse en lokale vrijwilligers wordt hard gewerkt aan het doel van Tacco om iets te doen aan armoede en ziekte, het behouden en beschermen van gezondheid en de ontwikkeling van onderwijs in de rurale gebieden van Ghana. www.tacco.org

 

 Projecten


Beekink Installatieadviseurs - Kleinpolderlaan 6 - 2911 PA Nieuwerkerk aan den IJssel - 0180 - 311 064