Projecten > Onderwijs en kinderopvang > Nieuwbouw basisschool "de Tweeklank"


Nieuwbouw basisschool "de Tweeklank"

Project:Nieuwbouw basisschool "de Tweeklank"
Opdrachtgever:Gemeente Rijnwoude, nu Gemeente Alphen aan den Rijn
Architect:Cita Architecten
Omvang:2038 m²

Expertisevelden:Frisse scholen, Elektrotechniek, Klimaattechniek

foto volgt foto volgt foto volgt

Nieuwbouw basisschool de Tweeklank aan de Da Costasngel in Hazerswoude Rijndijk . De nieuwe school is gebouwd op de plek van het oude schoolgebouw uit 1967. Het hart va het gebouw wordt gevormd door het speellokaal en de aula. De lokalen en ondersteunende ruimtes zijn rond deze centrale ruimte gesitueerd. Het gebouw heeft veertien klaslokalen en twee ruimtes voor BSO. De BSO groepen zijn terugbouwbaar tot schoollokaal.

Werkzaamheden Beekink Installatieadviseurs
De advieswerkzaamheden bevatten het opstellen van een VO voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties en het uitwerken hiervan naar DO en Bestek. Tevens is het Programma van Eisen voor de brandmeld- en de ontruimingsalarminstallatie opgesteld en ook het Programma van Eisen voor de ICT en telefooncentrale. Ook de uitvoering van de technische installaties is door Beekink begeleid.

Bijzonderheden
In de school is het door Beekink ontwikkelde klimaatconcept Frisse Scholen 2.0 toegepast. De warmte- of koudebron in de lokalen bestaat uit akoestisch geïsoleerde metalen geperforeerde klimaatplafonds waarmee een perfect binnenklimaat binnen de klaslokalen gecreëerd kan worden: voldoende frisse lucht en koeling om oververhitting te voorkomen. Naast dit zichtbare gedeelte bestaat dit duurzame ontwerp ook uit warmtepompen, HR-warmteterugwinning en uitgebalanceerde CO2 geregelde ventilatie. Hierdoor wordt veel energie bespaard.

In zowel het blad Schooldomein als het blad PI (project & interieur) is een artikel gepubliceerd over het ontwerp voor de nieuwbouw van De Tweeklank.

“Mede dankzij klimaatplafonds is het ook een duurzaam gebouw geworden,
met een GPR van ruim 8”Projecten


Beekink Installatieadviseurs - Kleinpolderlaan 6 - 2911 PA Nieuwerkerk aan den IJssel - 0180 - 311 064