Projecten > Onderwijs en kinderopvang > Nieuwbouw Westpolder 2-school


Nieuwbouw Westpolder 2-school

Project:Nieuwbouw Westpolder 2-school
Opdrachtgever:Gemeente Lansingerland
Architect: Frencken Scholl Architecten
Omvang:ca. 3.730 mē

Expertisevelden: Klimaattechniek, Bouw Energie Model, Elektrotechniek

foto volgt foto volgt foto volgt

Nieuwbouw schoolgebouw (BVO 3280 mē ) aan de Gouden Uillaan in de wijk Westpolder Bolwerk in Berkel en Rodenrijs, waarin basisschool De Klipper, vallend onder Stichting Scholengroep Holland is gehuisvest. Ook BSO De Vuurvlinder van Kern Kinderopvang is in het gebouw gehuisvest. Een sportgebouw (BVO 450 mē) is gerealiseerd naast het schoolgebouw.


Werkzaamheden Beekink Installatieadviseurs
Beekink heeft opdracht gekregen voor het ontwerp van de werktuigbouwkundige en de elektrotechnische installaties. Ook de begeleiding van de aanbesteding en uitvoering maakten deel uit van de opdracht. Op verzoek van de opdrachtgever is een traditioneel ontwerpproces doorlopen met de fasen PvE, VO, DO en Bestek. Al vanaf de eerste fase is in een bouwteam samengewerkt met architect en constructeur.
Het ontwerp is in nauw overleg met de gebruikers vastgesteld vastgesteld en is, gezamenlijk met de andere ontwerppartijen, volledig uitgewerkt in BIM. Tijdens de ontwerpfase is door Beekink in BEM een exploitatieberekening gemaakt waarbij vier installatieconcepten met elkaar zijn vergeleken. Het vergelijk van de concepten vond plaats op investering en energieverbruik.

Projecten


Beekink Installatieadviseurs - Kleinpolderlaan 6 - 2911 PA Nieuwerkerk aan den IJssel - 0180 - 311 064