Projecten > Sport > Nieuwbouw sporthal de Vang


Nieuwbouw sporthal de Vang

Project:Nieuwbouw sporthal de Vang
Opdrachtgever:Gemeente Zaanstad
Architect:Uarchitects
Omvang:circa 2.715 mē

Expertisevelden:Energie,Klimaattechniek,Duurzaamheid

foto volgt foto volgt foto volgt

Het project omvat de nieuwbouw van een multidisciplinaire sporthal De Vang in Zaanstad. De sporthal bestaat uit twee bouwlagen met een gezamenlijk bruto vloeroppervlak (BVO) van circa 2715 m2. Het gebouw is voorzien van een horecaruimte met bijbehorende keuken, een vergader/verenigingsruimte en docentenverblijfsruimte.

Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met de sportverenigingen en de gymdocenten die gebruik gaan maken van de hal. Met deze nauwe samenwerking heeft de gemeente Zaanstad een sporthal gerealiseerd die voor de komende tientallen jaren een uitstekende plek is om te sporten.
In het ontwerp voor de sporthal staat duurzaamheid centraal. Zowel op het gebied van energieverbruik en onderhoud als het materiaalgebruik.

De sporthal wordt overdag door leerlingen van omliggende scholen gebruikt en 's avonds door alle andere sportliefhebbers.

Beekink Installatieadviseurs heeft zowel het ontwerp gemaakt voor de werktuigbouwkundige installaties als voor de elektrotechnische installaties. Als eerste is een Technisch Programma van Eisen gemaakt, waarin de kwaliteitseisen t.a.v. van ventilatie, verwarming, regeltechniek, waterinstallaties, verlichting, en dergelijke zijn vastgelegd. Vervolgens is het ontwerp verder uitgewerkt in een Definitief Ontwerp en Bestek & tekeningen. Door Beekink is tevens advies uitgebracht in de gunningsfase en is de uitvoering van de technische installaties begeleid.

In het ontwerp voor de sporthal staat duurzaamheid centraal. Zowel op het gebied van energieverbruik en onderhoud als het materiaalgebruik.

De centrale warmte/koudeopwekking gebeurt door middel van een lucht/water warmtepomp, aangevuld met een hoogrendement CV-ketel om de piekvermogens op te vangen. Warmwater wordt opgewekt door de combinatie van zonnecollectoren, boilervat en een warmtewisselaar, aangesloten op de CV-ketel.
Het gebouw is voorzien van vloerverwarming/vloerkoeling. Door het grote verwarmingsoppervlak vormt zich voor de sporters een aangenaam haltemperatuurprofiel. Daarnaast is de sporthal voorzien van gebalanceerde ventilatie met hoogrendement warmteterugwinning. De ventilatie is CO2 gestuurd.

In het blad Onderwijs en Bouw is een artikel gepubliceerd over de nieuwbouw van Sporthal de Vang.

Projecten


Beekink Installatieadviseurs - Kleinpolderlaan 6 - 2911 PA Nieuwerkerk aan den IJssel - 0180 - 311 064